Banner

Hoe weet u of uw timemanagementtraining impact heeft?

Hoe weet u of uw timemanagementtraining impact heeft?

Tijdmanagementtraining kan werknemers helpen zich te concentreren op taken die belangrijk zijn voor hun werkprestaties en de balans tussen werk en privéleven. Het kan hen ook helpen hulpmiddelen te ontwikkelen om productiviteitsproblemen zoals afleiding, uitstelgedrag en slaap van lage kwaliteit te overwinnen. Maar hoe weet u of uw timemanagementtraining werkt? In dit artikel kijken we naar tips waarmee je kunt beoordelen of jouw trainingsprogramma impact heeft.

Een van de beste dingen die u kunt doen om uw tijdmanagement te verbeteren, is het opstellen en vasthouden aan een schema. Dit zal u helpen te begrijpen hoeveel tijd elke taak kost en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over wat u moet doen en wanneer.

Een andere manier om uw tijd beter te beheren is door de ABCDE-methode voor het stellen van prioriteiten te implementeren. De A staat voor urgente taken, die koste wat het kost moeten worden voltooid, en de B-taken zijn de taken die moeten worden uitgevoerd, maar die niet zo'n grote impact zullen hebben time management training. De C- en D-taken zijn taken die kunnen worden uitgesteld, en de E-taken zijn taken die u helemaal moet vermijden of waaraan u een minimale hoeveelheid tijd moet besteden.

Het bieden van mogelijkheden aan medewerkers om de vaardigheden die ze tijdens hun timemanagementtraining hebben geleerd in de praktijk te brengen, kan een krachtige manier zijn om ervoor te zorgen dat ze deze vaardigheden volhouden. Dit kan worden gedaan door middel van simulaties, rollenspellen of groepsdiscussies waarmee ze kunnen zien hoe hun leeftijdsgenoten met soortgelijke situaties omgaan.

Zoek meer informatie op: Mentor Max