Banner

Een camping aan het water vinden

camping aan het water

Een camping aan het water vinden

Als het strand of het meer jouw idee van kamperen is, dan heb je geluk, want er zijn veel leuke campings aan het water. Sommige liggen aan de oever van een meer, terwijl andere staanplaatsen direct aan een rivier of beek hebben en bij veel daarvan kun je zelfs rechtstreeks naar je plek peddelen!

Een paar zaken waar u op moet letten bij het kiezen van een camping aan het water. Zorg er eerst voor dat de camping niet te dicht bij een watermassa of een drinkbak voor vee ligt. Deze containers worden gebruikt om te voorzien in drinkwater voor runderen met vrije uitloop, schapen, paarden en ander vee. Dit is belangrijk omdat het water parasitaire wormen, protozoaire levensvormen en andere verontreinigingen kan bevatten die schadelijk zijn voor dieren.

Deze camping in New England heeft 107 kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers, plus 6 joerten aan de rand van een meer van 650 hectare Camping Vlietland camping aan water. Het park is een favoriet onder kajakkers en vissers omdat het meer goed gevuld is met meerval en brasem. Het ligt ook dicht bij golfbanen en Old South Winery.

Florida staat bekend om zijn kalme Golfwateren, witte zandstranden en vogels, dus het zal geen verrassing zijn dat de staat geweldige strandcampings heeft. Een van de beste plekken is St. George Island, waar je van november tot april direct aan het strand kunt kamperen.

Het enige nadeel is dat je met de boot of veerboot op de camping moet komen en dat er geen wegen zijn. Maar deze afgelegen, schilderachtige plek is de reis zeker waard.

Meer informatie: https://campingvlietland.nl/