Banner

Spouwmuurisolatie – Hoe u problemen met spouwmuurisolatie kunt voorkomen

spouwmuur isolatie

Spouwmuurisolatie – Hoe u problemen met spouwmuurisolatie kunt voorkomen

Spouwmuurisolatie is een van de meest praktische manieren om de EPC-score van uw huis te verbeteren door warmteverlies door de muren te verminderen. Het is ook vaak goedkoper dan andere isolatiemethodes. Het kan echter vochtproblemen veroorzaken als het niet correct wordt geïnstalleerd. Daarom een aantal tips die u kunnen helpen om problemen met spouwmuurisolatie te voorkomen.

Zorg ervoor dat u uw spouwmuur alleen laat isoleren door een professionele installateur die is aangesloten bij de CIGA-regeling. Dit geeft u de gemoedsrust dat uw installatie voldoet aan de industrienormen en wordt geleverd met 25 jaar garantie.

Voordat u uw spouwmuren laat isoleren, gaat u na of u daadwerkelijk spouwmuren heeft Energielabel aanvragen – Binnen 2 minuten aanvraag geregeld!. Dit kan door een geregistreerde installateur een klein gaatje in de buitenmuur te laten boren en met een boroscoop te kijken wat erachter zit. Het is belangrijk om dit te weten, omdat je alleen isolatie in een muurspouw kunt injecteren als die er is en deze meer dan 50 mm moet zijn.

Het meest populaire materiaal voor spouwmuurisolatie zijn polystyreenkorrels. Deze worden met behulp van een slang of pistool door gaten in de buitenmuur in de spouw gespoten en daarna dichtgemaakt. Polystyreen kralen zijn niet alleen betaalbaar, maar ze zijn ook waterbestendig, wat betekent dat vocht in de muur naar de grond kan wegvloeien in plaats van je huis binnen te dringen.

Een andere goede keuze is minerale wol. Dit is gemaakt van gesmolten gesteente dat is gesponnen tot een wolachtige vezel die ofwel kan worden verpakt in platen die in de wandholte worden gestoken of kan worden ingeblazen met een gespecialiseerd injectiepistool. Net als polystyreen is het ook waterbestendig en brandwerend.

Meer informatie: https://www.energielabelperfect.nl/